PROIECT BILATERAL E-TWINNING

Arhiva » Arhiva 2018-2019 » PROIECT BILATERAL E-TWINNING

Proiect bilateral Etwinning

 "Mâncarea sănătoasă este la îndemâna noastră!"

 decembrie 2018 - iunie 2019

           

DESPRE PROIECT :

               Cele mai importante schimbări economice din societate din secolul al XXI-lea au favorizat un nou stil de viață pentru omul modern. Schimbările sociale cauzate de accelerarea dezvoltării economice, industrializarea masivă și migrația populației rurale în mediul urban au condus la noi comportamente sociale.

               Proiectul educațional "Mancarea sănătoasă este la îndemâna noastră!" a fost realizat pe baza unor observații despre adolescenți:

- lipsa de cunoștințe despre alimentația sănătoasă;

- influența negativă a publicității asupra obiceiurilor alimentare ale adolescenților;

- influența obiceiurilor alimentare negative  prezente în familie și în comunitate;

Deoarece educația pentru sănătate este una din componentele educației pentru societate, prin acest proiect se propune educarea elevilor pentru a crea un mediu favorabil unei alimentații sănătoase si menținerea statutului nutrițional optim.

 

OBIECTIVE
Obiectivul general al proiectului:
Adoptarea unei diete sănătoase de către un grup de 50-100 de elevi români, respectiv 50-100 de elevi polonezi, pentru o perioadă de 6 luni.
 
Obiective specifice:
O1. Identificarea alimentelor sănătoase (legume, fructe etc.) de către beneficiarii proiectului în timpul proiectului / până la sfârșitul proiectului (decembrie 2018-iunie 2019)
O2. Ilustrarea beneficiilor unei alimentații sănătoase pentru beneficiarii proiectului în timpul și până la sfârșitul proiectului
O3. Utilizarea unui meniu săptămânal echilibrat de către beneficiarii proiectului în timpul proiectului / până la sfârșitul proiectului
O4. Manifestarea interesului pentru alimentele sănătoase în rândul beneficiarilor proiectului, până la sfârșitul proiectului.
Odată atinse aceste obiective, ne propunem să asigurăm durabilitatea proiectului, realizarea de parteneriate cu alte școli, din România și din străinătate, pentru a promova obiceiurile alimentare sănătoase în rândul tinerilor, prin intermediul altor activități.
 
PROCEDURA LUCRU:
 
Colaborarea elevilor din cele două școli se va realiza în echipe de lucru.
Fiecare partener va posta imagini și articole în spațiul eTwinning dedicat fiecărei activități (separat sau împreună):
1) decembrie 2018-mai 2019, în fiecare miercuri, „Ziua pachețelului sănătos“ - elevii vor mânca o gustare  sănătoasă (fructe, o salată, etc.)
2) decembrie 2018 - Vizionarea unui film documentar despre alimentația sănătoasă
3) ianuarie-februarie 2019- „Dialogul fructelor și legumelor“ - expoziție de afișe care prezintă un dialog între două „personaje“ (alegerea unui fruct și a unei legume), care se mândresc cu proprietățile lor: (în română și franceză pentru liceu românesc și în poloneză și franceză pentru liceul polonez / 10 postere de fiecare școală);
4) martie 2019 - Crearea unui pliant cu sfaturi pentru o alimentație sănătoasă (franceză / poloneză / română) – cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei;
5) Aprilie-mai 2019 - Crearea unui panou cu informații despre bolile de civilizație legate de malnutriție
 
REZULTATE PRECONIZATE
Rezultate așteptate:
- tangibile:
1) Expoziția de postere "Dialogul fructelor și legumelor" în română / franceză și poloneză / franceză;
2) Pliante cu sfaturi pentru o alimentație sănătoasă (în franceză / poloneză / română);
3) Un panou cu informații privind bolile de civilizație legate de malnutriție.
- intangibile:
1) Păstrarea stării de sănătate prin adoptarea unei atitudini pozitive față de o dietă sănătoasă.
2) Încurajarea obiceiurilor și atitudinilor alimentare în funcție de nevoile celor cinci grupe alimentare: cereale / legume, fructe / carne, pește, ouă / lapte și produse lactate / dulciuri și grăsimi.
Toate rezultatele tangibile vor fi vizibile în spațiul de e-Twinning.
 
EVALUAREA PROIECTULUI:
După fiecare activitate, fiecare partener va aplica chestionare de evaluare privind realizarea obiectivelor, implicarea elevilor, realizarea produselor, evaluarea abilităților și cunoștințelor dobândite, respectarea termenului de finalizare.
 
Limbi: franceză, poloneză, română 
Categoria de vârstă : de la 12 la 17 ani 
Teme : educație pentru sănătate, limbi străine, știința consumatorului
 
Coordonator: Corina Macovei

 

 Activité:

1. „Astuces pour manger sain” Activité réalisée lors de la  Journée Internationale de la Francophonie / Mars 2019 faisant partie du Projet bilatéral Etwinning (2018-2019) „L’alimentation saine, c’est à notre portée!” Classes : X C et X D

Partenaire : Zep Szkół Leśnych i Ekologicznych w Brynku / POLOGNE

">

 

2. „Le dialogue des fruits et des légumes“ - EXPOSITION de posters qui présentent un dialogue entre 2 "personnages" (un fruit et une légume au choix) qui se vantent de leurs propriétés

Activité réalisée dans le cadre du projet bilatéral Etwinning (2018-2019)„L’alimentation saine, c’est à notre portée!” – VI-ème classe

Partenaire : Zep Szkół Leśnych i Ekologicznych w Brynku / POLOGNE 

">

Facebook