Ziua Europeana a Limbilor 2015

Activitati » Evenimente » Ziua Europeana a Limbilor 2015

Anual, pe data de 26 septembrie, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în țările de pe continentul european, urmărindu-se sensibilizarea publicului față de plurilingvismul din Europa, cultivarea diversității culturale și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii  pe toată durata vieții.

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, elevii Colegiului Naţional “Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, coordonaţi de profesorii lor, să marcheze Ziua Limbilor Europene (Journée Européenne des Langues/European Day of Languages).

Săptămâna 21-25 septembrie vine cu noutatea unei serii de evenimente interactive, interesante și educative dedicate bogăției lingvistice a Europei.

Astfel, semnificaţia zilei de 26 septembrie a fost surprinsă de elevi prin intermediul unor prezentări Power Point, au fost organizate mai multe competiţii interactive și educative pe tema limbilor vorbite în Europa, sesiuni de mini eseuri și dezbateri având drept subiect importanţa învăţării limbilor străine.

Au fost puse în scenă mini piese de teatru care au evidenţiat melodicitatea și frumuseţea limbii engleze, au fost vizionate filme concentrate pe diversitatea lingvistică şi culturală a Europei și au fost prezentate informaţii despre cultura franceză și engleză în acorduri de cântece vesele.

A fost deasemenea omagiat și luceafărul poeziei românești, Mihai Eminescu, ale cărui poezii au fost recitate în limba română, franceză și engleză, elevii etalându-și astfel în faţa publicului competenţele multilingve.

Activităţile desfășurate au reprezentat ca de fiecare dată un succes și au convins că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și este unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al UE.

Profesor Cristina Nistor

Şef Catedra de Limbi Moderne

Facebook